Opprettar to nye forskningssenter på hydrogen

 

Trondheim og Bergen får kvart sitt forskningssenter, og mottar til saman 310 millionar kroner for å styrke Noreg si forskningsinnsats på hydrogen dei neste åtte åra.

Regjeringa har ambisjonar om at Noreg skal ta på seg ledertrøya i teknologiutviklinga på hydrogen og hydrogenbaserte energibærere. Forskningsrådet tildeler 310 millioner kroner til to nye sentre i Trondheim og Bergen.

Gratulerer til forskningsmiljøa i Trondheim og Bergen med denne store tildelinga! Regjeringa har ambisjonar om at Noreg skal ta på seg ledertrøya i teknologiutviklinga på hydrogen og hydrogenbaserte energibærere. Dette kan legge grunnlaget for å reise ny industri, kutte utslepp og skape nye arbeidsplassar i hele landet, seier olje- og energiminister Terje Aasland. 

Bygger hydrogenkompetanse i Bergen og Trondheim

Forskningsrådet tildeler opptil 310 millioner kroner til to nye senter på hydrogen og hydrogenbaserte energibærarar i Trondheim og Bergen. Forskningsinstituttene SINTEF Energi og NORCE leder desse to store satsingane.

Forskningsrådet har valt å investere i to senter. Dei utgjør to sterke og utfyllande nasjonale knutepunkt for kompetanse innan forskning og utvikling av hydrogenteknologiar. Sentera er næringsretta og samarbeider med til saman nærmare 100 partnarar innan industri og forskning. Sentra vil bidra til ei brei kunnskapsoppbygging, stor geografisk spredning og styrka innovasjonsevne i eit høgt antall bedrifter.

Dei to nye forskningssentera for miljøvennlig energi er viktige for den grøne omstillinga av Noreg. Sentera vil utfylle kvarandre. Saman vil vi få utført forskning som vil få stor betydning for klimagassutslepp og få meir effektiv bruk og produksjon av fornybar energi, seier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Om forskningssentre for miljøvennlig energi

Forskningssentre for miljøvennlig energi (FME) er ei viktig og langsiktig nasjonal satsing på inntil åtte år. Forskningsrådet har stått for utlysinga og den vitskapelege evalueringa med bruk av både nasjonale og internasjonale ekspertar. Sentera finansierast over budsjettet til Olje- og energidepartementet, men vil også ha ei stor grad av finansiering frå industri, næringsliv og forskningspartnarar.


 

Maria Benæs Hunvik

Communications Advisor
+47 954 57 606
maria.hunvik(a)hubforocean.no

Linkedin

 

Fleire artiklar

 
Previous
Previous

Grønn plattform satsinga videreførast i 2022!

Next
Next

Call for proposals: Europe is investing €300.5 million in clean hydrogen technologies